Easy Search [ ? ]
 
* Login   * Register * FAQ    * Search

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: One green battery light flashes bout wont charge
PostPosted: Mon Nov 08, 2004 6:50 am 
I have a powerbook Lombard (bronze keyboard). On it I have OS9 and X, and they both work perfectly well and I have no problems using it at hoime. However, It will only work when using the mains adaptor.

When I plug the battery in it recognises it, the charge icon comes on for a split second, the charge icon dissapears and the battery remains dead.

I am just trying to find out where the fault lies as I have no back up battery to check the system with.

As far as the battery goes, when the charger is on I can press the battery button and the first groeen light will come on, blink a few times and then go off, so current is gointg throught the battery.

I have reset the firmware (reset-all), and done all thet pram reset stuff and there are no results.

One thing I have noticed is that It cannot retain the date and time.

Questions

1. If I replace the internal pram battery , will it help the system charge the main battery?
2. Could it be the logic board? In fact, where is the logic board?
3. Could it be the power management unit? Where is the power management unit?

Any other suggestions?

Many thanks

Oliver


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 09, 2004 3:48 pm 
you can check the battery info in Mac OS X using some progrems out there, or open the terminal and paste this command in:

ioreg -p IODeviceTree -n "battery" -w 0 | grep Flags


My, pretty good battery returns:
IOBatteryInfo" = ({"Voltage"=0,"Flags"=1,"Amperage"=0,"Capacity"=0,"Current"=0},{"Voltage"=12303,"Flags"=5,"Amperage"=1200,"Capacity"=2738,"Current"=2738})

if the capacity is really low, you can try the apple battery calibration:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86284

or it might be time to get a new battery


Top
  
 
 Post subject: DeviceTree
PostPosted: Thu Dec 16, 2004 7:28 am 
Guest Lombardo, you seem to know UNIX. Isn't there a UNIX command that Sausage and I and other people with similar problems could paste into the OS X Terminal application to RESET the flags in the battery processor that are preventing the Lombard from recognizing (or accepting) it?
I would REALLY appreciate a reply on this issue.
erich@itla.ch


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 05, 2005 1:40 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Feb 24, 2003 1:58 am
Posts: 940
The problem will either be your battery or your Power / Charger board. Usually the problem is the battery itself, and the only way to fix the issue is to replace the battery.

-Bradley
PowerbookMedic


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group