Easy Search [ ? ]
 
* Login   * Register * FAQ    * Search

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: HELP!! Pismo freezes
PostPosted: Tue Oct 21, 2003 9:30 am 
Offline

Joined: Tue Oct 21, 2003 9:26 am
Posts: 4
I have a pismo 400 MHZ. It will start up run for different amounts of time then it completely freezes. Sometimes it will freeze when restarting or run for an even shorter time then freeze. Is it the processor or the logic board? Can you tell from this description? Also it seems runs fine with all extensions turned off. When I turn them back on it freezes. I have gone thru systematically turning them on and off to see if a particular extension is the problem to no avail.
Thanks for any help. :cry:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 22, 2003 11:34 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Feb 24, 2003 1:58 am
Posts: 940
If it works fine with extensions off, then it is a software issue. You should probably reinstall your system software.

-Bradley
POWERBOOKMEDIC.COM


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 23, 2003 12:42 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 21, 2003 9:26 am
Posts: 4
I have reinstalled system software and it did not work. Reinstalled system 9.1 then updated to 9.2.2 between freezes.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 24, 2003 2:55 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Feb 24, 2003 1:58 am
Posts: 940
If that's the case, then you are looking at either a processor or logic board problem, most likely the processor will need to be replaced.

-Bradley
POWERBOOKMEDIC.COM


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 24, 2003 4:50 pm 
Check Apple System Profiler and be sure your firmware is latest version ( Boot ROM: 3.27ƒ2).


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 04, 2003 3:16 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 21, 2003 9:26 am
Posts: 4
My boot rom is 4.18f something. I am able to boot off a CD and it runs for as long a I want, as soon as I try to reinstall the software or restart and boot off of the harddrive it will freeze. Any other suggestions?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 04, 2003 5:38 pm 
Have you recently installed RAM chip, top or bottom?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 04, 2003 11:43 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Feb 24, 2003 1:58 am
Posts: 940
I'd try the ram as suggested, and then a new processor.

-Bradley
POWERBOOKMEDIC.COM


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 06, 2003 11:26 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 21, 2003 9:26 am
Posts: 4
Thanks for the info. I bought this two years ago used started having problems about 8 months ago. Taking out a ram module did the trick. It has been running for hours now. Thanks again for all your help.
:lol:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group